2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Planuojam vestuves!

Sveiki visi, kam tenka susidurti su vestuvių planavimu :)


Anksčiau šios šventės organizavimas buvo sudėtingas tik techniniais ir finansiniais klausimais - kur gauti žiedus, kiek kainuoja šeimininkutės, kas balandžiais papuoš salę ir panašiai. Dabar gi daugelis nori gražių ir jaukių vestuvių (žinoma, tai kiekvienas įsivaizduoja skirtingai), o tai reiškia, kad įprastinė tvarka, kokia tekėjo mūsų mamos, nebetinka, ir klausimų kyla daugiau nei įprastai... Tenka ne tik "organizuoti" , reikia "kurti".

Puiku, jei galime pradėti nuo vedybų planuotojų paieškų - tuomet, pasirinkus tinkamus žmones, tikrai sumažinsi rūpesčių kiekį ir padidinsi kūrybingų minčių įgyvendinimų tikimybę. Tik Lietuvoje į tai dar žvelgiama su šiokiu tokiu nepasitikėjimu ir "vedybų planuotoja" dažnai žmonėms asocijuojasi su "brangiomis vestuvėmis". Tai tikrai klaidingas įspūdis, ir jei tik galit, tikrai samdykite žmogų, kuris Jums padės. Bet ką daryti, jei visgi norit viską suorganizuoti patys? Arba jei tikrai kiekvienas litas brangus? Tuomet belieka pasiraityti rankoves ir kibti į darbus patiems, pasikvietus į pagalbą geriausius draugus.

Prisipažinsiu, esu suplanavusi ne vienas ir ne dvejas vestuves. Esu dirbusi su puikiais dekoro specialistais, floristais, fotografais ar muzikantais. Tiesiog šiuo metu ši veikla pristabdyta. O prisiminti ją privertė išgirsta nuostabi naujieną - mano jaunesnioji sesutė tuokiasi :) Vien išgirdus šią mintį, galvą aplanko tūkstančiai klausimų ir vaizdinių... Tik šį kartą išteka studentė :) Studentė, kuri turi daug jaunatviškų norų "už minimalią kainą" - iš šilkinių staltiesių, ir pūstos suknelės, ir draugų bei giminių, gražių nuotraukų ir linksmo vakaro. Štai čia, sudarinėjant biudžetą, kyla klausimas - kaip padaryti šventę, kuri būtų ĮSPŪDINGA ir PIGI (svajonių svajonė, ar ne? :)).

Štai tokią šventę ir pasiryžome suorganizuoti. Laiko turime sąlyginai daug - 6 mėnesius. Patirties ir žinių, kaip tai daryti, turime. Taip pat turime jaunųjų pageidavimus: norim santuokos bažnyčioje, vakarėlio 50 žmonių, apvalių staliukų su šilkinėmis staltiesėmis, šiek tiek princesiškos nuotakos suknelės, pamergių pulko ir daug kitų dalykų, be kurių vestuvės galėtų būti daug pigesnės. Bet Jaunųjų norai yra pirmoje vietoje. Tad belieka sugalvoti, kaip tai padaryti KUO PIGIAU arba NEMOKAMAI :)

Vadinasi, man reikės labai gerų minčių su labai mažais įgyvendinimo kaštais. Puiku yra tai, kad "susiaurėjus pasauliui" galime rasti begales idėjų ir gražių vaizdų internete, tačiau tai tėra tik idėjos, kažkur užsislėpusios svetimose šalyse svetimų žmonių šventėse ir kol neįgyvendinam jų savo kieme, jos telieka idėjomis... Bet tos idėjos nėra "patentuotos", jas galima pritaikyti savo šventei.

Kaip jau turbūt supratote, čia rašysiu apie tai, kaip sekasi kurti gražius dalykus patiems, labai neišlaidaujant. Kadangi randu daug nuostabių dalykų, kurie man nepravers, bet galbūt praverstų kam nors kitam, nusprendžiau juos patalpinti čia. Tai bus tarsi mūsų šventės organizavimo aprašymas, su papildomomis idėjomis, kurios galbūt tiktų Jums, jei savo šventę dėl Jums žinomų priežasčių organizuojate patys.

Tai bus tarsi skyrelis "vestuves pasidaryk pats" :)


Su geriausiais linkėjimais ir idėjų išpūsta galva,

Rita







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą