2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Tortai



Šiandien pakalbėsiu apie pagrindinį vestuvių patiekalą - tortą :)

Žinoma, neįmanoma visas jo skonio, spalvų, formų bei paskirties galimybes aprašyti vienoje vietoje. Tad pradėsiu nuo to, kas aktualu man. Tortas vasarą. Tai labai apriboja jo formos ir skonio pasirinkimus, nes oro temperatūra bus per aukšta (labai to tikiuosi), kad trijų aukštų varškės ar jogurtinis tortas neprarastų savo formos, stovėdamas ant stalo kelias valandas.

Vadinasi, yra keletas išeičių:
  • Rinktis vieno aukšto tortą
  • Rinktis tortą, kuris tikrai nesiubliukš ir bus neįpjaunamas, pvz.  jaunystė
  • Rinktis tortą ant kelių aukštų stovo

  
  •  Rinktis keletą vieno aukšto tortų




  • Rinktis visai ne tortus, o keksiukus ant stovų, obuolių pyragą ar kitus gardumynus.

  • Daryti improvizuotą tortą - nebūtinai iš saldumynų. 



Man patinka  keksiukai ir kiti gardėsiai, kuriuos galima valgyti "porcijomis". Jie nesudaro rūpesčių vasarą, tereikia pasirinkti teisingą receptūrą.





Štai vienose mūsų vestuvėse keksiukus kepė nuotakos draugė. Argi ne miela? :)






Bet daugelis vestuvėse nori turėti kelių aukštų tortą. Štai čia susiduriame su problema: turim naudoti stovą, o patys tortų stovai dažnai yra negražūs :(. Ir tada net pats gražiausias torčiukas tampa nebegražiu. Vienas iš sprendimo būdų - paslėpti stovą. Kaip tai padaryti? Lengviausia - gėlėmis.


 





Kitų būdų tam stovo metalui pridengti dar nesugalvojau :)

O pabaigai - tortai ne tortai, mieli iki negalėjimo.













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą